Gastblog: Van Stress naar Succes

, ,

Deblokkeer jezelf met ondernemers-EHBO

van stress naar succes

Als ondernemer kun je soms overweldigd worden door alle dingen die je moet doen om klanten te krijgen.
Als je de basis eenmaal op de rit hebt, zijn er weer zoveel andere mogelijkheden om je aanbod te verrijken, of meer aan je PR te doen.
Dus laten we eerlijk zijn: het werk houdt nooit op!

Je business runnen vergt veel inzet en tijd. Want nu ben je de therapeut die je wilt zijn -een hele ontwikkelingsweg- en dan moet je je praktijk ook nog eens aan de klant brengen.
Dat hadden ze er niet bij verteld, toen je je opleiding deed, of wel?
Je voelt je daardoor vast wel eens overweldigd, bij tijd en wijle zeer gestrest en als het nog een graadje erger is: totaal geblokkeerd.
Geen paniek, het gebeurt ons allemaal.

De draad oppakken

Maar hoe pak je de draad weer op? Deblokkeer jezelf met ondernemers-EHBO:

–        Emoties, ook de negatieve, zijn een bron van informatie voor je. Dus voel goed na wat er in jou aanwezig is, graaf dieper tot je bij de kern uitkomt en transformeer je gevoel naar moed, kansen zien en een ondernemersmindset.
Tip: groei door van therapeut/coach naar ondernemer.

–        Help jezelf op alle mogelijke manieren. Moedig jezelf aan bij elke stap die je zet. Vraag hulp aan iedereen die je kan helpen.
Tip: Investeer geld in professionals zoals de dames Booest hier, die je zaken goed voor elkaar maken. Bespaart jou tonnen aan tijd en energie. Die houd je dan weer over om aan iets anders te spenderen!

–        Boor je energie en daadkracht aan. Neem je eigen energiemanagement eens stevig onder de loep zoals je ook bij je cliënten zou doen (dus compleet met analyse, aanbevelingen en prognose) en doe alles waar je energie van krijgt.
Tip: Los op wat je onevenredig veel energie kost of je anderzijds uit het veld slaat.

–        Open staan voor het leerproces en je kansen. Ondernemen is stretchen, nieuwe wegen bewandelen en je spanwijdte verbreden. Je krijgt wat je aankunt. Zorg ervoor dat je stevig in je kracht staat.
Tip: leer van elke ervaring, waardoor je groeit en je oneindige mogelijkheden voor jezelf creëert. Je kunt zo groot worden als jouw visie je toestaat.

Succesvol worden is een hele onderneming.
Heb je er soms weinig vertrouwen in dat je praktijk op een dag – misschien zelfs binnenkort- zal volstromen met cliënten?
Pas deze ondernemers- EHBO toe om jezelf blijvend te deblokkeren: daardoor groeit je zelfvertrouwen en je scheppende energie.

Want het geheim van succesvol zijn, is weten dat het groeit door wat je nu in jezelf voelt en denkt over je business.
Want wat doe jij met je innerlijke stem?
Je snapt ook wel dat stilstaan bij alle beren op je weg je geen steek vooruit helpt.

Spreek je jezelf bemoedigend toe en ruim je alle obstakels uit de weg?
Je mag stralen over wat je doet, waar je je ook bevindt op de ondernemersladder.
Heb je nog geen nieuwsbrief, maar wel een perfecte salespagina op je website? Chapeau!
Heb je nog geen vlog opgenomen, maar krijg je wel regelmatig nieuwe cliënten? Kijk aan, je doet iets goed!

Je mag trots zijn en jezelf zonder terughoudendheid laten zien. Want nu je de 4 EHBO-regels om jezelf te deblokkeren kent, heb je altijd de juiste houding – attitude- om succesvol te zijn. Zoiets als ‘dress for succes’, maar dan beter!

Ach ondernemen…..het is een hele business! Dus zorg jij gewoon voor de juiste mindset en huur voor alle praktische tips en ondernemers now-how de perfecte businesscoach in! (of twee tegelijk, in het geval van Booest). Veel succes gewenst,

Fanny

http://fannyvanderhorst.nl/

De foto haalden wij van de website www.unsplash.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *